Πριν από λίγο καιρό, οι εκδόσεις Mamaya  σύστησαν στο αναγνωστικό κοινό, το πρώτο βιβλίο της Αρτεμησίας Αλίμπαλη με τίτλο «Θέλω να γίνω πειρατής – το κυνήγι του χαμένου θησαυρού».

Διαβάζοντας τον τίτλο του βιβλίου και βλέποντας το εξώφυλλο, ξαφνιάστηκα ευχάριστα αφού η ηρωίδα του βιβλίου, η Μαριάννα, ξεφεύγει από τα στερεότυπα. Δεν επιθυμεί να γίνει μια πριγκίπισσα και να γνωρίσει τον δικό της πρίγκιπα, που επιθυμούν πολλά κορίτσια!

Επιτέλους και κάποιο κοριτσάκι που αναζητά την περιπέτεια. Ατρόμητη, έτοιμη για δράση. Έτοιμη να ανακαλύψει τον χαμένο θησαυρό.

Η Μαριάννα και το ατρόμητο πλήρωμά της φτάνουν στο νησί του Υπναρά Παπαγάλου γεμάτοι χαρά….. όταν ξαφνικά εμφανίζεται ο Γαργαλοπόδαρος, το γνωστό σε όλους τους πειρατές χταπόδι, που του αρέσει να γαργαλάει πατούσες και με τα οχτώ πλοκάμια του.

Μια ιστορία για μικρά παιδιά που σκοπό έχει να τα οδηγήσει σε μια περιπέτεια χρησιμοποιώντας τι άλλο; Την φαντασία τους. Μια φαντασία που σε αυτές τις ηλικίες τουλάχιστον είναι αχαλίνωτη. Μια σκούπα, μια λεκάνη και μεγάλη δόση φαντασίας, μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη απόλαυση και χαρά ακόμα κι από το πιο ακριβό παιχνίδι στο κόσμο.

Η εικονογράφηση του βιβλίου διαθέτει έντονα χρώματα που ελκύουν την προσοχή των μικρών παιδιών. Στο τέλος της ιστορίας υπάρχουν διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+.

Η κριτική της Αγγελίνας Παπαθανασίου δημοσιεύτηκε στο site Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών